bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsbrief 1 juni 2018

Bezoek onderwijsinspectie

De onderwijsinspecteur is 29 mei de hele dag te gast geweest op de Bomansschool. De school was uitgekozen om mee te doen in een landelijk themaonderzoek naar dyslexie. De inspecteur heeft in een aantal klassen gekeken naar lessen technisch lezen en spelling, hij heeft gepraat met leerlingen, leerkrachten en directie. Op alle onderzochte gebieden scoorde de Bomansschool voldoende tot ruim voldoende. Er komt geen individueel rapport van het bezoek, alleen een landelijke rapportage.

Golflessen

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben golflessen gehad op de golfbaan in 's-Gravenzande. De golfleraar, Paul Weber, is oud-leerling van de Bomansschool en heeft de kinderen enthousiast lesgegeven. 

golfles groep 6.jpg

Praten met soldaten

Praten met soldaten.jpeg

Soldaten Richard en Robin zijn vorige week in groep 7 en 8 geweest om te vertellen over de Koninklijke Landmacht. Zo hebben ze verteld over de veelzijdigheid aan beroepen, hoe het is om op een missie te gaan en welke verschillende opleidingen je moet doorlopen om hogerop te komen binnen het leger. De kinderen hebben ook ervaren hoe het is om gedrild te worden. Zo moesten zij zich de eerste vijf minuten al tien keer opdrukken. Verder hebben ze ook hun bepakking laten zien en de kinderen zelf laten ervaren hoe het is om zo'n gewicht met je mee te dragen.

Schoolreis naar de Efteling

Dinsdag 12 juni is de schoolreis naar de Efteling voor groep 3 t/m 7. De kinderen worden om 8.30 uur op school verwacht, waarna we om 9.00 uur vertrekken vanaf het zwembad Maesemunde. Onder begeleiding van ouders en leerkrachten lopen de kinderen door het park. Wilt u uw kind een lunchpakket en drinken meegeven voor die dag? Zakgeld mag, maar niet meer dan 3,50. We verwachten tussen 17:00 en 17:30 uur weer aan te komen bij Maesemunde. Mocht dit veranderen, houden we u via Parro op de hoogte.

Kleuterfeest

Op dinsdag 12 juni hebben de kleuters het kleuterfeest. Om 8.30 uur staat er voor de ouders een kopje koffie klaar waarna de kinderen om 8.45 uur uitgezwaaid worden want zij gaan naar Ballorig! Daar kunnen zij lekker spelen en krijgen ze drinken, een tussendoortje en een ijsje. Om 11.30 uur gaan zij bij de Parel lekker genieten van de lunch die daar aangeboden wordt. U hoeft dus geen lunch mee te geven die dag. Na de lunch gaan de kinderen nog even spelen in de nieuwe speeltuin bij de Parel, waarna we weer naar school gaan om de dag rustig af te sluiten. De kinderen zijn die dag om 14.00 uur vrij.

gevonden voorwerpen.jpg

Mooie gevonden voorwerpenkast

We hebben een prachtige, handgemaakte gevonden voorwerpenkast gekregen! Hij staat in de gang naast groep 3-4-5. In de bovenste bak worden spullen gelegd die we die week hebben gevonden. In de tweede bak liggen de spullen van vorige week, in de derde bak die van de week ervoor en de onderste bak is de 'laatste kans bak'. Als de voorwerpen die daarin liggen nog niet meegenomen zijn, gaan ze naar het goede doel of in de container. Neemt u af en toe een kijkje of er wat van uw kind bij ligt?

Wat staat er op de agenda

Maandag 11 juni: Studiedag, alle leerlingen de hele dag vrij.

Dinsdag 12 juni: Schoolreis groep 3 t/m 7, kleuterfeest groep 1/2.

Woensdag 20 juni: t/m vrijdag 22 juni Kamp groep 8.

Woensdag 27 juni: Koffieochtend van 8.30 tot 9.30 uur (in plaats van 20 juni!)

Vrijdag 29 juni: Groep 1/2 vrij.

Dinsdag 10 juli: Afscheidsavond groep 8.

Het team van de Godfried Bomans

wenst u een heel fijn weekend.

De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 15 juni.

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden