bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsbrief 3 oktober 2018

Beste ouders en verzorgers van de leerlingen van de Godfried Bomansschool.

Het schooljaar is in volle vaart uit de startblokken gegaan. Niet alleen ín de klas wordt er geleerd ook erbuiten vinden waardevolle ontmoetingen plaats. Zo was groep 8 op 13 september in het kader van de dag van de techniek bij een bedrijf aan de Marie Curiestraat. Zelf ervaren wat machines doen en ook ervaren dat de wateraansluitingen niet vanzelf tot stand komen is wel heel belangrijk.

Ook is groep 8 op vrijdag 29 september op bezoek geweest bij de bewoners van De Kreek. Dit in het kader van 'Westland Ontmoet'. Vanuit de organisatie van Westland Ontmoet waren er petit fourtjes geregeld. Deze zijn aan de bewoners uitgedeeld en met diverse mensen zijn gesprekken geweest. Hierbij konden de kinderen vertellen wat hen bezig houdt. Zij waren weer geïnteresseerd in de activiteiten van de bewoners van De Kreek. Dit soort dingen leer je niet in de school, maar erbuiten.

In groep 4 verwelkomen een nieuwe leerkracht voor de woensdagen: juf Petra. Juf Patricia is iets eerder met zwangerschapsverlof gegaan dan dat het de bedoeling was. We zijn blij dat juf Petra al eerder haar taak heeft kunnen overnemen. Juf Petra is al meer dan twintig jaar een soort 'vliegende keep' op de scholen van WSKO. Ofwel zij heeft op diverse scholen al leerkrachten vervangen die korter of langer afwezig waren. Juf Petra, veel succes op de Godfried Bomansschool.

Ik heb al eerder gezegd dat de naam van de nieuwe school in Dijckerwaal aan het begin van het schooljaar bekend gemaakt zou worden. De naam is bepaald, de website is klaar, maar het is van het grootste bealng dat de Gemeenteraad van de gemeente Westland groen licht geeft over de bouw van de nieuwe school en daaraanvoorafgaand de plaatsing van de tijdelijke huisvesting. De laatste berichten hierover zijn dat de wethouder op 4 december de Raad zal informeren. Het vraagt dus nog even geduld. Wellicht dat we de naam en de website wel eerder kunnen prubliceren, maar dat moet dan wel in overleg met de Raad.

We zitten ondertussen niet stil. Dat is in deze nieuwsbrief te lezen.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 31 oktober.

 

 

Peter Zuidgeest.

 

IMG_3741.jpg

Data om te onthouden

 09 oktober: presentatie dans/drama 14.15-14.45 uur.

10 oktober: afsluiting Kinderboekenweek.

17 oktober: dode-hoekles voor groep 6/7.

19 t/m 28 oktober: herfstvakantie

 

 

Start Kinderboekenweek

Vanmorgen is de Kinderboekenweek in het Trefpunt geopend door de kinderen. Het thema is 'Vriendschap'. De bijbehorende speurtocht door de school werd door vrienden uit de diverse groepen met elkaar gedaan. Annabel kreeg de hoofdprijs voor samenwerking. Bij de Kinderboekenweek hoort ook een dansje. Door zes kinderen uit groep 8 werd in de dans duidelijk dat samen met je vrienden wat ondernemen veel leuker is dan alleen.

IMG_3740.jpg

Presentatie dans en drama

De kinderen hebben nu een aantal lessen muziek/dans/drama gehad. Bent u benieuwd naar wat uw kind geleerd heeft? Dit kan uw kind laten zien op 9 oktober. U bent op dinsdagmiddag 9 oktober van 14.15 uur tot 14.45 uur welkom in de 't Trefpunt. Hier zullen de kinderen per groep een klein optreden geven. Komt u ook?

Schoolfruit

Van 13 november tot en met 20 april doet we mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens het 10-uurtje om in de klas op te eten. Welke dagen dat precies worden, gaan we nog horen van de leverancier.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!             


Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl

Op naar een lekker en gezond schooljaar!

 

 

Schoolfruit.jpg
Corine.jpg

IB-er Corine van Velden stelt zich voor

Hallo! Mijn naam is Corine van Velden en ik werk ruim 15 jaar in het basisonderwijs. Ik heb als leerkracht gewerkt in verschillende groepen op WSKO De Nieuwe Weg. Daarnaast ben ik al 13 jaar werkzaam als intern begeleider (IB). Eerst op WSKO De Nieuwe Weg, naast het draaien van een eigen groep, en sinds 4 jaar ben ik op 2 scholen IB op maandag, dinsdag en donderdag. Dit schooljaar start ik als IB op de Godfried Bomansschool en hier heb ik heel veel zin in. Op maandagmiddag en donderdagochtend ben ik aanwezig op school. Naast de Godfried Bomansschool ben ik op mijn andere werkdagen op WSKO Joannesschool.

Jessica Philippa.jpg

Contacpersoon Sociaal Kernteam

Mijn naam is Jessica Philippa en ik werk in het jeugdteam van het Sociaal Kernteam Westland (SKT). Alle scholen in het Westland hebben een eigen contactpersoon bij het SKT. Voor de Godfried Bomansschool ben ik dat.

 

Het Sociaal Kernteam helpt inwoners van Westland bij het zoeken van hulp. Zowel voor jeugdhulp als voor hulp bij complexe problemen bij volwassenen. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan van aanpak. Uitgangspunt is altijd dat u zelf zo snel mogelijk de touwtjes weer in eigen hand heeft. Lukt dit niet op eigen kracht, dan kijken we of uw directe omgeving kan helpen. En als het nodig is schakelt de zorgregisseur specialistische hulp voor u in.

 

Samenwerking staat bij het Sociaal Kernteam Westland voorop. Allereerst werken we samen met u aan een situatie die voor iedereen prettig is. Daarnaast heeft het Sociaal Kernteam nauwe contacten met scholen, huisartsen, politie en verschillende experts. Zo kunnen we snel doen wat nodig is. Via het Sociaal Kernteam is er kennis beschikbaar over onder andere: 

-     Opvoeding en ontwikkeling van kinderen

-     Psychische problemen, zoals autisme en depressie

-     Omgaan met (licht) verstandelijke beperking

-     Financiën

-     Ernstige problemen rond scheidingen

 

Wanneer u vragen heeft over jeugdhulp of zorg, dan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum van de gemeente Westland via telefoonnummer 140174. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Deskundige medewerkers bespreken met u in het kort uw situatie en zorgen zo nodig voor de aanmelding bij het Sociaal Kernteam. Daarna neemt een zorgregisseur zo snel mogelijk contact met u op.

 

Het kan ook zijn dat school u adviseert om contact op te nemen met het SKT. Dat gaat altijd in overleg met u. Hierin kan ik als schoolcontactpersoon een rol spelen, zodat de stap naar het SKT wat gemakkelijker wordt.

 

Mijn gegevens:

Jessica Philippa

Mobiel:                   06-82014379

Email:                     JPhilippa@SKTWestland.nl

Werkdagen:            maandag, dinsdag en donderdag

 

 

Natuurlijk is Jessica Philippa als lid van het SKT ook te bereiken via onze intern begeleider, Corine van Velden.

Ophalen oud papier

Op dit moment is er een groep ouders onder leiding van de vader van Mirthe uit groep 8 die regelmatig oud papier ophalen. Het levert de school een aardig zakcentje op waar wat extra's voor de kinderen aangeschaft kan worden. Maar ja, als je naar het voortgezet onderwijs gaat, is het tijd dat je vader het stokje overdraagt. Dus, wie wil er helpen om het oud papier op te halen? De wagen van de gemeente rijdt eenmaal per maand en bij toerbeurt wordt er geassisteerd. De vader van Mirthe wil graag alle informatie hierover geven. Hij is bereikbaar via zijn mobiel: 06 14969240.

oud papier.jpg

Schaaksimultaan

Op dinsdag 26 september hebben enkele kinderen tegen Jan Dekker een schaaksimultaan gespeeld. Deze simultaan was georganiseerd door Ard Dekker vanuit Schaakmat Westland. Inderdaad dit zijn broers. Met zijn negenen werd er tegen Ard gespeeld. Uiteindelijk heeft Mark de Graaf het tot een remise kunnen brengen. Gefeliciteerd, Mark. UIteraard was er ook nog tijd om enkele partijtjes tegen elkaar te spelen. Daarbij bleek een goed inzicht en tactische zetten bij de kinderen voldoende aanwezig. Het was een genot om ernaar te kijken. Binnenkort is het Westlandse schoolkampioenschap. Wellicht dat we een team van vier kunnen samenstellen.

IMG_3686.jpg
   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden