bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 26-08-2016
SetWidth750-welkom-twee-kinderen-met-rugzak2.png

Welkom in het nieuwe schooljaar!

Wij wensen alle kinderen en ouders een superfijn en zeer leerzaam jaar toe op de Godfried Bomansschool! Wij hebben er zin in....

Communicatie over en weer!

330_foto1_afbeelding_normaal.jpg

Goede communicatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking tussen de ouders en school. Mocht u zaken missen, dan horen wij dat graag van u.
Als u vragen/opmerkingen heeft over de gang van zaken in de groep, dan is de leerkracht van uw kind(eren) het eerste aanspreekpunt. Mocht u er met de leerkracht echt niet uitkomen, dan is de directie pas uw aanspreekpunt. Voor vragen/opmerkingen die verder gaan dan alleen de groep van uw kind (eren), dan is de directie uw eerste aanspreekpunt.

Vervanging

Hopelijk gaat het niet vaak gebeuren, maar het kan natuurlijk een keer zo zijn dat een leerkracht ziek is. Om de groepen rust en stabiliteit te kunnen bieden zetten we zoveel mogelijk vaste vervangers voor de groep in. Op de Godfried Bomansschool en de John F. Kennedyschool werken twee leerkrachten die geen eigen klas hebben. Als niemand ziek is, houden zij zich o.a. bezig met coaching en begeleiding van de leerkrachten. Mocht  een onderbouwleerkracht ziek worden op één van de twee scholen, dan zullen we daar zoveel mogelijk Laura Volkering voor inzetten. Zij heeft 8 jaar onderbouwervaring. Voor de bovenbouw zullen we zoveel mogelijk Lilly de Zeeuw inzetten als vervanger op beide scholen. Lilly heeft ruim 15 jaar bovenbouwervaring.
Ook Jeanet Zwinkels zal op de dinsdagen als het nodig is een groep vervangen.

Informatieavond

Algemene-informatieavond.jpg

Reminder: Deze week heeft u een brief ontvangen over de ouder informatieavond.
We hopen veel ouders te mogen begroeten op:
Maandag 29 augustus
19.00 - 19.45 Groep 1/2
20.00 - 20.45 Groep 3/4

Dinsdag 30 augustus
19.00 - 19.45 Groep 5 en 6
20.00 - 20.45 Groep 7 en 8

Nieuwe aardrijkskundemethode

Vanaf dit schooljaar werken we vanaf groep 5 met een nieuwe aardrijkskundemethode. Deze methode heet "Argus Clou". Een aantal groepen hebben afgelopen schooljaar een paar lessen proef gedraaid met deze methode. Dat is toen erg goed bevallen!

Via onderstaande link kunt u een voorlichtingsfilmpje bekijken over onze nieuwe aardrijkskundemethode:

http://www.malmberg.nl/Basisonderwijs/Methodes/Aardrijkskunde/Argus-Clou-aardrijkskunde/Voorlichting-over-Argus-Clou.htm

 

Startgesprekken

De startgesprekken zullen de komende weken plaatsvinden. Van de leerkracht krijgt u een bericht wanneer u en uw kind uitgenodigd worden. Deze gesprekken zullen voornamelijk gaan over het welbevinden van uw kind en over het leertraject waaarmee we aan de slag gaan. Natuurlijk kijken we ook in het gesprek waar u eventueel thuis mee zou kunnen helpen. Het gesprek wordt gevoerd in de groepen 3 t/m 8 met de kinderen erbij en bij groep 1/2 zonder kinderen.

Bedankjes!

Afgelopen weekend was het slot geforceerd op het achterplein waardoor één van de twee hekken niet open ging. Gelukkig was Marco van der Hoeven van "Van der Hoeven hoveniers" bereid direct naar school te komen om het slot door te knippen. Zo konden we weer snel gebruik  maken van beide in/uitgangen in het hek. Marco, bedankt!!

 

En natuurlijk willen we de OV bedanken voor het aanleveren van de dopper flessen inclusief Bomans logo. Deze flessen worden door heel veel kinderen tijdens de pauzes gebruikt! OV, en met name Ed en Lizet, bedankt!!

Agenda

29/30 augustus.
Informatieavonden

5 september
Schoolfotograaf

 

9 september
Groep 1/2 vrij

23 september
Koffieochtend

28 september
Start Kinderpostzegelactie

30 september
Groep 1 t/m 4 vrij

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden