bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsbrief 31 oktober 2018

Presentatie naam en logo nieuwe school.

Volgende week donderdag, 8 november, zal om 14.00 uur de naam van de nieuwe school, de website en het logo bekend gemaakt worden. Voor deze presentatie aan de kinderen zijn alle ouders ook van harte welkom. Astrid Vreugdenhil wordt directeur van de nieuwe school en zij zal uitleg geven over de werkwijze van de school. Voor de kinderen die nu in de peuter- kleutergroep en in groep 4 zitten betekent dit dat zij hiermee gaan werken. Voor de kinderen die nu in groep 6/7 zitten betekent dit dat zij gewoon met Snappet blijven werken voor rekenen en taal en dat de aardrijksunde- en geschiedenislessen gewoon op de bekende manier gegeven blijven worden. De kinderen die nu in groep 8 zitten, zijn dan op een school voor voortgezet onderwijs. Ze mogen best nog een keer komen kijken natuurlijk.

We hopen wel dat we met ingang van het volgende schooljaar in een tijdelijke huisvesting zitten in de wijk Dijckerwaal. Daar moet de Gemeenteraad echter nog een besluit over nemen. Begin december zal de wethouder de Raad informeren en een besluit verwachten we in januari. Het is dus nog even duimendraaien. Achter de schermen wordt er op dit moment alles aan gedaan om dit zo goed mogelijk voor te bereiden. Om nog meer uitleg te geven over de werkwijze van de nieuwe school zullen er vanaf januari diverse informatieavonden georganiseerd worden.

 

Data om te onthouden

  • Donderdag 1 november: ouder-kindgesprekken.
  • Vrijdag 2 november: speelgoedmiddag voor de peuter-kleuterklas.
  • Dinsdag 6 november: vergadering medezeggenschapsraad.
  • Donderdag 8 november: presentatie naam en website van de nieuwe school.
  • Vanaf maandag 12 november: pre-adviezen voor het voortgezet onderwijs voor groep 8.
  • Dinsdag 13 november: koffieochtend.
  • Zaterdag 17 november: aankomst Sinterklaas in Zaandam!
  • Maandag 19 november: start van de week van de mediawijsheid.
  • De volgende nieuwsbrief verschijnt op 21 november.

Mededelingen

Via het ouderportaal zijn de o.a. de noodtelefoonnumers te controleren. Doe dat a.u.b. Als we ze nodig hebben, hebben we de juiste gegevens.

In het ouderportaal staat ook de jaarkalender.

Schoolfruit van 13 november t/m 20 april

Van 14 november t/m 20 april krijgen wij voor de kinderen gratis drie stuks groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over groente, fruit en gezonde voeding. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! 
De drie vaste groente- en fruitdagen blijven: maandag, woensdag en vrijdag.  U hoeft u kind(-eren) op deze dagen dus geen fruit mee te geven.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief.
Het EU-Schoolfruit is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.
De groente-en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl.
Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Schoolfruit 2.jpg
Schoolfruit 1.jpg

Naar het bejaardenhuis

We gingen op vrijdag 28 september naar het bejaardenhuis. Daar zijn we in groepen gesplitst naar verschillende kamers waar ouderen mensen zitten. Daar hebben we een gebakje gegeven en nog een praatje gemaakt met de ouderen, bijvoorbeeld over school en over sport. Sommigen hebben ook een spelletje gedaan en anderen gewoon veel gepraat. Ook kregen we wat te drinken. Daarna gingen we nog kijken bij de mensen die een spelletje aan het doen waren. We deden soms wel mee met een vraag. Het was erg gezellig en we hebben dus ook een spelletje mee gespeeld met de ouderen. We hadden 2 rondes gedaan. Eerst begonnen we bij mensen op een kamer  en gaven we dus een gebakje. We gingen daarna ook nog naar de andere kant. Dat was meer de kant waar iedereen een beetje door elkaar zat. Dat was eigenlijk een beetje de kantine waar ze koffie gingen drinken. En een leuk praatje maken. En dus een spelletje spelen. Om 11:45 gingen we weer naar school fietsen. Het doel van deze ochtend was met de ouderen mensen een praatje maken en zeggen hoe het op school gaat enzovoort.

 

Robbie en Colin

20383.jpg

Techniekdag groep 8

Wij gingen op dertien september met heel groep acht naar A1 tuinbouwtechniek.daar had je veel leuke dingetjes om te doen, er was een soort uitklapbare vrachtwagen, daarin kon je met een VR bril dingen maken zoals de motor van een boot, en je kon zien hoe een 3D printer werkte,je kon ook allemaal spelletjes doen.Op de bovenverdieping mocht je allemaal kleine dingetjes bouwen met batterijen, als je alles goed aan elkaar had gemaakt ging het lampje branden of ging het wieltje vliegen .er waren binnen drie dingen te doen,in de hal kon je met licht en geluid spelen dan kon je alle lampen bewegen en kleuren geven.Je kon ook met bewakingscamera s spelen dan kon je overal heen sturen en inzoomen. Als laatste ging je met een waterton spelen , je moest het water van de ene ton naar de andere ton brengen via buizen, best wel ingewikkeld. We gingen als eerst een filmpje kijken in de kantine dat ging over dingen wat je kon buigen en ze lieten heet ook een beetje zien op het filmpje. Daarna naar het ijzer wat je kon buigen en dat legde ze ook uit hoe ze dat deden dat deden ze met een apparaat wat heel sterk is toen gingen we ook zelf wat maken die man legde het ijzeren blokje in een apparaat en toen ging dat apparaat in dat blokje een ging er een gat in daarna nog in een ander apparaat waar uiteindelijk een schroef in dat blokje waar dat gat in zat als. Laatste gingen we een zenuwspiraal doen.

 

Fay en Daisy

Presentatie dans en drama

Op dinsdag 9 oktober hebben de kinderen van alle groepen aan elkaar en de ouders laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben van juf Carly. Van kleuterdans tot rap en met instrumenten klassieke muziek begeleiden. Goed gedaan!

drama dans.jpg

Kinderboekenweek 2018

Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek 'Vriendschap'. Een dankbaar thema. Er werden vriendschapsbandjes gemaakt, samen werden er spelletjes gespeeld en in boeken werd naar echte vrienden gezocht. Vrienden heb je altijd nodig.

Op woensdag 10 oktober werden door alle kinderen spelletjes gedaan. Er waren veel verschillende spelletjes en de kinderen speelden ze goed. Ofwel... met winst of verlies werd goed mee omgegaan. Gezellig dat er tijdens het laatste half uur ook ouders met de spelletjes meededen.

IMG_3752.jpg
   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden