bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 23-12-2016
image51.jpg

Open Dag!

Maandag 30 januari is er een Open Dag op de Godfried Bomansschool. Nieuwe ouders kunnen op deze dag hun kind(eren) inschrijven. Dat kan natuurlijk ook altijd op andere momenten, maar op deze dag geven we er extra aandacht aan!
De tijden:
09.00 - 12.00 uur
13.00 - 15.00 uur
19.00 - 20.30 uur

Zijn er bekenden/familie/vrienden in uw omgeving die op zoek zijn naar een school voor hun kind(eren), zou u hen hier a.u.b. attent op willen maken?

IMG_0568.JPG

Project "Laminaat leggen"

Oppervlakte berekenen, inzicht, probleem oplossen, motoriek, samenwerken, communiceren, elkaars kwaliteiten benutten en creatief denken. Zo maar een aantal vaardigheden die nodig zijn bij het project "Laminaat teamkamer en IB kamer". O.l.v. van onze altijd enthousiaste klusopa zijn een aantal kinderen van groep 7 en 8 bezig geweest met dit uitdagende project. En wat een mooi resultaat!! We zijn trots op jullie!

stal.jpg

Bericht van onze pastoraal werkster

Wat vieren we nu eigenlijk met Kerst?

Op 7 en 8 december mocht ik op zowel de J.F. Kennedyschool als op de Bomansschool aan de bovenbouw uitleggen wat de Advent is. Even heel kort…. dat is de periode van vier weken ter voorbereiding op Kerst. Dit geven wij aan met een Adventskrans. Hierop staan 4 kaarsen waarvan we er elke week één meer aansteken. Zo kunnen we zien hoelang het nog duurt voordat we Kerst vieren. Maar wat vieren we dan met Kerst? Vieren we de gezelligheid om met de familie onder de boom te zitten? Of dat we lekker en uitgebreid eten? Op bezoek gaan bij opa en oma?

We vieren met Kerst dat er voor ons een Redder is geboren en die Redder heeft van Jozef en Maria de naam Jezus gekregen. Wij geloven dat dit de Zoon van God is. Maria en Jozef moesten op reis terwijl Maria al aan het einde van haar zwangerschap zat. Het kindje zou bijna worden geboren. Doordat er geen plek was in de herberg, moesten zij overnachten in de stal. Nu stond daar al een os en die vond het fijn dat hij gezelschap kreeg. Omdat het zo koud was, wikkelde Maria het kleine kindje, nadat het geboren was, in doeken en legde hem in de voerbak van de os. Samen met de ezel hield de os met zijn adem het kindje warm. Vanuit de hemel kwam er een engel naar de herders in het veld en vertelde dat er een bijzonder kindje was geboren. Natuurlijk waren die herders nieuwsgierig en gingen kijken. En ja hoor, daar in de stal vonden ze het kindje.

 

Dit verhaal en het kindje Jezus kunnen we gaan bewonderen in de kerk in de Kerststal tijdens de gezinsviering van Kerstavond om 19.00 uur op zaterdag 24 december in de OLV ten Hemelopneming aan de Ieplaan 1. Iedereen is van harte welkom.

Namens het pastoraal team wens ik jullie allemaal fijne Kerstdagen toe. Fijne kerstvakantie en natuurlijk voor 2017 alle goeds.

Els Geelen, pastoraal werkster

 

image-2016-12-21.jpg

Gouden momenten!

Soms heb je op school van die momentjes die je met iedereen zou willen delen.......

image-2016-12-23 (1).jpg

Wat een geweldige Kerstviering!

Eerst een Kerstdiner op school met allemaal prachtig aangeklede kinderen! En wat een heerlijke hapjes hadden zij allemaal bij zich..
De sfeer in 't Trefpunt was ook erg gezellig met allemaal soep etende ouders.
Vrijdagochtend de leuke viering in de kerk met het verhaal van de "Speelman". Echt een paar kippenvalmomentjes!
De kinderen hebben overal zichtbaar van genoten en daar is het ons om te doen! Alle hulpouders/OV leden etc. die deze vieringen mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank!!
Nu gaan we genieten van de kerstvakantie en zien we de kinderen graag weer terug op maandag 9 januari 2017!
Fijne dagen allemaal!!

image-2016-12-23.jpg

Agenda

woensdag 11 januari 2017
Toetsmodule ouderportaal tijdelijk dicht

 

woensdag 18 januari 2017
WSKO studiedag: alle kinderen vrij!

 

vrijdag 27 januari 2017
Groep 1/2 vrij

 

maandag 30 januari 2017
Open Dag/Avond

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden