bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsbrief 15 juni 2018

Musicaloptredens

Er wordt druk geoefend door groep 8 en de musical belooft een spectaculaire show te worden! Groep 8 voert de musical voor oudere broers, zussen, ooms en tantes, buren en oud leerlingen op op woensdag 4 juli. Aanvang 19.30 uur, inloop om 19.15 uur.

Voor opa's en oma's wordt de musical opgevoerd op vrijdag 6 juli. Aanvang 10.00 uur, inloop om 9.30 uur.

De afscheidsavond waarop de ouders de musical te zien krijgen is op dinsdag 10 juli. Aanvang 19.30 uur, inloop om 19.15 uur. 

tent.jpg

Kamp groep 8

Aanstaande woensdag tot en met vrijdag gaat groep 8 op kamp. Zij gaan naar recreatiepark de Heidebloem in Schaijk in Noord-Brabant. Het kamphuis ligt aan een heerlijk bos en bij een sportveld. Onder leiding van zeven gedreven ouders/leerkrachten ondernemen de kinderen sportieve activiteiten, werken ze samen en maken ze lol. We wensen de kinderen én de leiding een mooi kamp toe!

Nieuwe IB-er

Volgend schooljaar start Corine van Velden op de Bomansschool als nieuwe intern begeleider. Dat betekent dat Marloes Roestenburg ons gaat verlaten. Zij gaat volgend jaar volledig op de John F. Kennedyschool werken. Corine is een ervaren IB-er bij WSKO en werkt al een aantal jaar op de Joannesschool en op De Nieuwe Weg. Zij heeft ook op de Mariaschool gewerkt als IB-er. We heten Corine van harte welkom.

Vakspecialisten op de Bomans

Komend schooljaar komen twee leerkrachten, gespecialiseerd in creatieve vorming, werken op de Bomansschool. Juf Marieke Dorgelo is vakleerkracht handvaardigheid en techniek en juf Carly Persoon is vakleerkracht muziek, dans en drama. De ene week komt juf Marieke een uur lesgeven aan iedere groep en de andere week komt juf Carly. Op deze manier geven we een impuls aan de kwaliteit van het onderwijs in creatieve vorming en krijgen de leerlingen meer kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast krijgen de groepsleerkrachten hun handen vrij voor zaken die nodig zijn voor hun onderwijs. 

Folders uitgedeeld in Waelpark

Een aantal leerlingen uit groep 7 heeft een mooie folder uitgedeeld in Waelpark, waar Dijckerwaal deel van uitmaakt. De folder nodigt mensen uit hun peuter en kleuter in de peuter-kleuterklas van de Bomansschool en Okidoki te plaatsen. Daarmee verzekeren zij zich ten eerste van goed onderwijs nu, maar ook van een plek op de nieuwe school. Samen spelen en samen leren op één plek.

 

We sturen u de folder in een andere mail toe, met het verzoek of u ons wilt helpen de peuter-kleuterklas onder de aandacht te brengen. U zou de folder bijvoorbeeld kunnen doorsturen naar mensen die u kent en die mogelijk interesse hebben in de peuter-kleutergroep, of op facebook kunnen zetten.

Ontruimingsoefening geslaagd

Dinsdag 5 juni hebben we met het hele gebouw een ontruimingsoefening gehouden. De school was in snel tempo leeg. Een aantal kinderen van groep 8, die in het complot zaten, hadden zich echter verstopt. Zij werden niet allemaal gevonden. Er kwamen daardoor een paar mooie leerpunten uit. Zo moeten de BHV-ers de ruimtes na ontruiming beter doorzoeken zodat kinderen die verstopt zitten ook gevonden worden en meegenomen kunnen worden naar buiten. De ontruiming is geëvalueerd en de leerpunten worden meegenomen naar de volgende keer. 

IJsje van Martino's

ijsjes.jpg

Op woensdag 11 juli om 12.00 uur zwaaien we groep 8 uit en trakteren we alle kinderen op een ijsje van Martino's om het schooljaar uit te luiden, met medewerking van de oudervereniging van de Bomansschool. Martino's komt met zijn ijscokar naar ons schoolplein toe. In maart volgend schooljaar krijgen alle kinderen een muntje waarmee zij een gratis ijsje bij Martino's kunnen halen.

Les over vormsel in groep 8

Els Geelen, pastoraal medewerker, heeft een gastles gegeven in groep 8 over het vormsel. Zij schrijft het volgende:

 

Vandaag mocht ik een gastles verzorgen op school in groep 8 van zowel de Kennedyschool als de Godfried Bomansschool. Nadat ik mij had voorgesteld, hebben de kinderen een waxinelichtje mogen aansteken. In de RK Kerk is men gewend om bij belangrijke gebeurtenissen een kaarsje aan te steken. De meeste kinderen deden dat in stilte, sommigen zeiden hardop waarvoor het was. Het aansteken en benoemen waarvoor het kaarsje werd ontstoken, geeft ook emoties. Hoe mooi is het dan dat er andere in de klas hun vriendje of vriendinnetje even gaan troosten. Hoe kan je zien aan iemand dat hij/zij gelovig is? Aan een ketting met kruisje of aan kleding. Daarna hebben we gekeken naar een filmpje met uitleg wat het vormsel is. Aansluitend kregen de leerlingen van groep 8 een schrijfopdracht. Wat is voor jou op dit moment belangrijk in je leven, wie zijn dat? Waar word je blij van of boos of verdrietig. Waar droom je van? Wat zijn jouw talenten of waar ben jij goed in. Bijzonder dat sommigen dat dan ook willen delen met de klas. We hebben gekeken naar bekende gelovigen en hebben stilgestaan bij wie Jezus nu is en wat hij doet. Daarna heb ik nog informatie gegeven over het nieuwe project dat wij gaan gebruiken het komende jaar, Vormselkracht. Voor de ouders is er op 21 juni 2018 een informatie bijeenkomst op basisschool De Zeester te Monster om 20.00 uur. De leerlingen van groep 8 kunnen aangeven of zij wel of niet willen deelnemen aan het voorbereidingstraject voor het Vormsel. Pas in de laatste bijeenkomst beslissen zij of zij ook daadwerkelijk gevormd willen worden. Zij hebben een brief meegekregen waarin meer informatie staat.

 

Mede namens de werkgroep vormsel ’s-Gravenzande hoop ik dat er een groep kinderen is die op zaterdag 16 februari 2019 gevormd willen worden.

 

Els Geelen, pastoraal werker

Dankviering Communie

De dankviering voor de Eerste Heilige Communie is op zondag 17 juni om 9.30 uur. De voorganger is pastor Kwee.

Wat staat er op de kalender

- Woensdag 20 t/m vrijdag 22 juni: groep 8 op kamp.

 

- Woensdag 27 juni: koffieochtend van 8.30 tot 9.30 uur (in plaats van 20 juni!)

 

- Vrijdag 29 juni hebben de leerlingen van groep 1/2 vrij.

 

- Dinsdag 10 juli: afscheidsavond groep 8.

 

- Woensdag 11 juli: de ijscokar van Martino's komt om 12.00 uur op ons plein en ieder kind krijgt een ijsje en we zwaaien groep 8 uit!

 

- Donderdag 12 juli: klassenwisseling, de kinderen gaan even oefenen bij de nieuwe juf of meester.

 

Het team van de Godfried Bomans

wenst u een heel fijn weekend!

De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 29 juni.

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden