bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 17-02-2017
_tn_85cf1d8944fc6384.png

Nieuw op de Bomans: De Breinsteins!!

Na de voorjaarsvakantie starten we met de "Breinsteins". Deze groep bestaat uit kinderen van verschillende groepen met een ontwikkelingsvoorsprong. Daardoor hebben zij een andere "onderwijsbehoefte". Deze behoefte gaan we voorzien op basis van de Taxonomie van Bloom (hogere orde denken). In het onderstaande schema ziet u een overzicht van de taxonomie van Bloom en waar het "hogere orde denken" uit bestaat.
Welke kinderen komen nu voor deze groep in aanmerking? Alle leerkrachten hebben, met behulp van een speciaal daarvoor opgezet observatiesysteem, de kinderen in kaart gebracht.
De kinderen die daaruit kwamen, oftewel welke er inderdaad een andere onderwijsbehoefte hebben, zijn geselecteerd. De ouders van deze kinderen worden/zijn ingelicht door de leerkrachten. Aan de ouders wordt ook gevraagd een vragenlijst in te vullen. Zo weten we zeker dat school en thuis op één lijn zitten! Binnenkort zullen we meer informatie over de Breinsteins rondsturen.

De geselecteerde kinderen zullen in de klas zelf aan "hogere orde opdrachten" werken en eenmaal in de week worden ze met de andere Breinsteins uit de groep gehaald om extra begeleiding en feedback op hun werk te krijgen.

crop_aHR0cDovL3RhbGVudHN0aW11bGVyZW4ubmwvdXBsb2Fkcy9Nb2RlbGxlbl9lbl9zY2hlbWFfcy9CbG9vbS90YXhvbm9taWVfYmxvb21fNjAwcHgucG5n_11,9,589,408.png

naamloos.png

Studiedag

Woensdag 22 februari heeft het team een studiedag.
Wat staat er allemaal op het programma?
1. De Cito toetsen zijn gemaakt. Naast dat de leerkrachten heel intensief de opbrengsten van hun eigen groep analyseren en aan de hand van de verkregen data gaan zij nieuwe groeps- of individuele plannen maken. Ook analyseren we op deze studiedag schoolbreed de hoofdvakken technisch lezen, rekenen, spelling en begrijpend lezen. Zo kunnen we trends ontdekken en indien nodig bijsturen.

2. We hebben een aantal stappen gemaakt in ons hoog/meerbegaafdenbeleid. Hierboven heeft u al het stukje van de Breinsteins kunnen lezen. De leerkrachten werken op de studiedag aan de laatste puntjes op de i om na de vakantie aan de slag te gaan met de Breinsteins.

 

3. Toekomstgericht lesgeven vraagt wat anders van de leerkrachten. Onderzoeken en ontdekken zal een steeds prominentere rol gaan spelen in het onderwijs. Maar hoe doe je dat nou als leerkracht? Hoe zorg je dat alle kinderen betrokken zijn bij de les? Wat zijn goede onderzoeksvragen? Aan welke kwaliteitscriteria dienen deze vragen te voldoen?  Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat het team hiermee aan de slag.

2017-02-17-PHOTO-00000328.jpg

Klaar voor gebruik!

Eerder hebben we u gemeld dat we Chromebooks hebben aangeschaft. Met deze Chromebooks kunnen we nog meer uit ons onderwijs halen. De Godfried Bomansschool beschikt over 48 van deze mooie laptops. Het installeren is achter de rug en de kinderen kunnen er nu lekker mee aan de slag. Op de foto ziet u groep 7 er al enthousiast en betrokken mee aan het werk.

Reminder!

Maandag 20 februari bent u direct bij aanvang van de lessen welkom bij een open les van uw zoon/dochter! U komt toch ook eventjes kijken?

Naschoolse activiteiten

Door het jaar heen hebben we een prachtig naschoolse activiteitenaanbod. I.s.m. de Kameleon en Driekleur verzorgen we dit aanbod. Voor onderstaande workshops is nog plaats! Aanmelden kan via emailadres: cultuurwebsgravenzande@hotmail.com

IMG_1133.JPG

Nieuws uit de werkgroep Gezinsviering

foto_1_1310913889.jpg

WERKGROEP GEZINSVIERING STOPT ERMEE !

Onze werkgroep biedt u eens in de maand een gezinsviering aan die wij aantrekkelijk en mooi proberen te maken met een serieuze boodschap en liedjes via de beamer.
Dit doen we uit de overtuiging dat wij het belangrijk vinden om onze kinderen ook geestelijk iets mee te geven in dit leven.

Maar helaas zijn er leden die hier mee gaan stoppen. Dit omdat ze veelal dubbele taken hebben binnen de kerk. Simpel gezegd het wordt hen teveel.

Met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst nog fijn samen met onze kinderen naar deze gezinsvieringen kunnen gaan.

Daarom zoeken wij enkele mensen die de taken gaan overnemen zoals teksten uittypen in het programma Word, de uitgewerkte teksten in een boekje zetten (afdrukken en vermenigvuldigen wordt voor u gedaan), school informeren over de gezinsvieringen of teksten uitzoeken voor de vieringen. U kunt kiezen wat u leuk vindt.

Denk niet te snel 'dat kan ik niet' want wij gaan u daarin begeleiden.

Als u niet wilt dat de openingstekst de volgende keer de definitieve tekst wordt dan is dit het moment om u aan te melden en ons team te komen versterken.

We rekenen op u!

Meldt u aan via onderstaande contactgegevens.

Simon van Oosten via simonvanoosten1@hotmail.com of

Ria Bronswijk via riabronswijk@hotmail.com / 06-45250680.

 

Komende gezinsvieringen en communievieringen:

Zondag 12 maart 9.30 uur
Voorstellingsvieringen van de kinderen die hun Eerste Heilige Communie gaan doen.

Zondag 9 april 9.30 uur
Palmpasen met aansluitend het wegbrengen van de palmpaasstokken naar de Kreek alwaar nog enkele liederen worden gezongen.

Zondag 21 mei
Eerste Heilige Communie

Zondag 11 juni
Dankviering voor de kinderen die hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan.

Agenda

Maandag 20 februari 2017
8.30 - 9.30 uur Open Les

 

Woensdag 22 februari 2017
Studiedag; alle kinderen vrij!

 

Vrijdag 24 februari 2017
Ochtend: Juffenochtend
Middag: Carnavalsviering

 

Zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart Voorjaarsvakantie!

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden