bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 02-06-2017

Supportgroep Bomans

19 april hebben we een ouderavond gehad over de toekomst van de Godfried Bomansschool. Vanuit die ouderavond is een supportgroep ontstaan bestaande uit een aantal ouders, leerkrachten en directie. De supportgroep is een gevarieerde, positief kritische groep mensen. Zij zijn inmiddels twee keer bij elkaar geweest en u ontvangt in de loop van komende week een verslag van deze twee bijeenkomsten.
Daar laten we het natuurlijk niet bij, we willen u allemaal ook bijpraten op onze volgende ouderinformatieavond op:

 

MAANDAG 19 juni van 19.30 - 21.00 uur!

 

Natuurlijk hopen we dan ook weer op een grote opkomst!!

 

 

 

IMG_1974.JPG

Communieviering

Zondag 21 mei hebben, op een prachtige zonnige dag, een aantal kinderen uit groep 4 hun eerste Heilige communie gedaan. Na een prachtige dienst van de pastoor en de actieve inbreng van Jasmijn, Christian, Lars, Nina, Sophie, Esmée en Thijs gingen zij allen naar huis om daar het feest nog even voort te zetten. Van harte allemaal!!

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?

Naast Kerstmis en Pasen vieren we in de kerk nog een groot feest, Pinksteren. We weten vaak wel wat we met Kerstmis vieren, de geboorte van Jezus. Pasen wordt al wat moeilijker, maar dat heb ik geprobeerd uit te leggen in de groepen 5 t/m 8. Het lijden en sterven van Jezus en op Paasmorgen de verrijzenis, het opstaan uit de doden. Het blijft lastig te geloven dat Jezus dat kon maar wij anno 2017 kunnen dat niet zomaar. Maar Pinksteren? De kerk viert dan het feest waarop de Heilige Geest neerdaalt over de apostelen. Dit is 50 dagen na Pasen. De Paastijd wordt hiermee afgesloten. De Heilige Geest is God zelf in Zijn werkzame kracht en kan ook worden gezien als de goddelijke liefdesband tussen God de Vader en Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon. Het Nieuwe Testament verhaalt hoe Jezus door de Heilige Geest gedreven wordt. De Heilige Geest noemen wij ook als wij een kruisteken maken. De Heilige Geest wordt ook wel gezien als een Helper. Hij kan je helpen met alles in je eigen leven. Wil je meer weten over Pinksteren…. Kom dan naar de kerk waar het je wordt uitgelegd.

Els Geelen, pastoraal werker

Uitnodiging afscheidsreceptie!

Geachte genodigde,

Na meer dan 44 jaar gewerkt te hebben in het Westland waarvan ruim 30 jaar in het Prinsenbos gaat Piet van Dreumel met pensioen.

Welke Westlander is er niet groot geworden met de kaboutertocht en het Tjif Tjaf van Piet?

Piet is de groene draad van het Prinsenbos. “De kinderen zijn onze toekomst en wij moeten ze alles leren over de natuur”. Met deze instelling heeft hij zich vol overgave, gedrevenheid en passie ingezet voor de kinderen van het Westland.

Met ingang van 21 juni aanstaande gaat Piet met pensioen. Alle leraren en leerlingen zijn van harte uitgenodigd om tussen 13.30 uur en 15.00 uur Piet gedag te zeggen. De locatie van deze receptie is in het Prinsenbos, Grote Achterweg 15a te Naaldwijk.

Agenda

Maandag 5 juni
2e Pinksterdag: alle kinderen vrij!

 

Vrijdag 9 juni
Koffieochtend 8.30 - 9.30 uur

 

Vrijdag 16 juni
Studiedag team: alle kinderen vrij!

 

Maandag 19 juni
Schoolreis!!

 

Maandag 19 juni
Ouderinformatieavond 2 toekomst Godfried Bomans

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden