bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsbrief 21 november 2018

Beste ouders en verzorgers van de leerlingen van de Godfried Bomansschool.

De vorige nieuwsbrief was een extra nieuwsbrief in verband met de onthulling van de naam van de nieuwe school in Dijckerwaal die op de grondvesten van de Godfried Bomansschool gebouwd wordt. Ter herinnering: de naam Waalcampus komt van Waal in de betekenis van een veilige haven en campus staat voor leefomgeving/open ruimte. Het zal jullie niet verbazen dat de website te vinden is onder Waalcampus.nl. In januari zal voor de nieuwe ouders de eerste van drie informatieavonden georganiseerd worden. We houden jullie daarvan op de hoogte. Ook de ouders/verzorgers van de leerlingen in de peuter- kleutergroep en van groep 4 zijn daar van harte voor uitgenodigd. Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen in groep 6/7/ organiseren we een aparte ouderavond op school, zodra de gemeente een standpunt heeft ingenomen voor de tijdelijke huisvesting in Dijckerwaal.

 

Ondertussen gaat het schoolleven gewoon verder. We hebben de afgelopen week met kinderen uit groep 6/7 en groep 8 de mogelijkheden van VR-brillen bekeken. VR staat overigens voor Virtual Reality. De ervaring van zeeleeuwen in de oceaan onder water bekijken en op bezoek bij een gorilla in de jungle van Afrika gaf enthousiaste reacties. Met de kinderen van groep 8 hebben we ook de mogelijkheden van Augmented Reality onderzocht. Vraag hen er maar naar. De algemene conclusie is dat er nog vele mogelijkheden zijn en dat we nog maar aan het begin staan.

 

Op de website staat sinds kort ook de agenda op de voorpagina. Dat hadden jullie natuurlijk allang ontdekt, maar het leek me toch ook goed om dit in deze nieuwsbrief te melden.

 

Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

IMG_3820.jpg

Agenda

26 november: Groep 4 naar De Naald voor cultuurvoorstelling.

5 december: Viering van het Sinterklaasfeest.

6 december: Vertel- en speelgoeduurtje peuter-kleutergroep en groep 4.

10 december: Pastoraal werkster Els Geelen bezoekt de groepen.

12 december: Peuter-kleutergroep bezoekt het WSKO Verburch-hof theater.

12 december: Volgende nieuwsbrief.

14 december: Vrije dag peuter-kleutergroep en groep 4.

Basisschoolschaakkampioenschappen

Vandaag, woensdag 21 november, doet een team van de Godfried Bomansschool mee aan de voorrondes van de Schoolschaakkampioenschappen. Het team bestaat uit Mark, Finn, Christian en Emile. Bij het maken van deze nieuwsbrief hadden ze net hun eerste partij gewonnen met 4-0. We zijn nu al trots op ze!

IMG_3849.jpg

Programma van het Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest staat voor de deur en in de onderbouw zijn de kinderen al gestart met het volgen van het Sinterklaasjournaal én het daarbij behorende lesprogramma. Veel draait er om het plotseling vinden van kleine kaartjes in de klas. Wat daar nu precies de bedoeling van is? De pieten zullen het wel weten!
We gaan er een gezellige tijd van maken en via de brief via de e-mail bent u al geïnformeerd over de verschillende activiteiten. Hieronder staan ze nogmaals op een rij.

-        Dinsdagmiddag 20 november hebben de kinderen van groep 4 aan de peuters en kleuters laten zien hoe goed ze al kunnen lezen. Zij hebben een prentenboek over Sint en Piet voorgelezen.

-        Op dinsdag 27 november mogen de kinderen van de onderbouw hun schoen zetten. De peuters en de kleuters hoeven geen schoen mee naar school te brengen. Zij zetten hun gymschoen. Aan alle kinderen van  groep 4 vragen wij wel om een (gym-)schoen mee te brengen. Als de kinderen iets voor Sint, Piet of Amerigo in hun schoen willen doen, mag dat natuurlijk.

-        Op woensdag 28 november gaan we speculaaspoppen versieren. De Oudervereniging verzorgt alle benodigdheden hiervoor.

-        Vrijdag 30 november geeft meester Waltman een heuse pietengymles aan groep 4 t/ 8.

-        Inmiddels zijn de lootjes voor de surprises al getrokken door de kinderen van groep 6 t/m groep 8. Op dinsdag 4 december zal er in het speellokaal een tentoonstelling zijn van al die fantastische surprises. U kunt deze tentoonstelling bezichtigen van 08.15 u. – 08.30 u. en ná schooltijd tot 15.30 uur.
Ter herinnering: De surprises mogen niet méér kosten dan €4,00. Op maandagmiddag 3 december kunnen de surprises tussen 14.45 uur en 15.30 uur naar school gebracht worden.

-        Voor 5 december hebben een aantal hulpouders zich aangemeld. Ontzettend bedankt daarvoor. Deze ouders zijn om 08.30 uur welkom in het Trefpunt.

-        Misschien dat wij in deze weken nog pietenbezoek krijgen op school. Gewoon onverwacht. Je weet het maar nooit.

Op woensdag 5 december worden alle kinderen om 08.25 uur in hun klas verwacht om op tijd klaar te kunnen zitten voor de komst van de Sint en zijn pieten. Ouders, kleine broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook op de komst van de Sint wachten. U bent van harte uitgenodigd om achterin het Trefpunt het welkomstfeestje tot 09.15 uur mee te vieren. Wij verwachten het hoge bezoek om 8.45 uur. De kinderen krijgen deze ochtend limonade en wat lekkers. Natuurlijk eten we ook nog schoolfruit. Op donderdag 6 december mogen de peuters, kleuters en gr 4 kinderen maximaal 2 cadeaus van Sinterklaas meebrengen naar school. We starten de ochtend met een vertel- en speelgoeduurtje.

IMG_3838.jpg

Geen internet ...... en dan.

Gistermorgen, dinsdag 20 november, was het dan zover waar we al voor vreesden. Door een storing bij Caiway was er geen internet. En wat doe je anno 2018 nog zonder internet??????? Nou gewoon rekenspelletjes op tafel. Groep 6/7 van juf Gerda had de beschikking over de rekenspellen van 'Met Sprongen Vooruit'. Daar werd dankbar gebruik van gemaakt. Rekenen in combinatie met winnen en verliezen. Nieuwe ervaringen.

IMG_3842.jpg

Sinterklaas op de Godfried Bomansschool

U heeft het vast al van uw kind(-eren) gehoord:
De peuter- kleutergroep is omgetoverd tot de inpakkamer van Sint en Piet. De pakjesboot ligt aangemeerd langs de ‘kade’ en er is een heuse straat met drie huizen.

Vol overgave worden de rollen verdeeld. Er moet 1 Sint zijn, een paar pieten én kinderen die in de huizen wonen.
In de huizen maken de kinderen tekeningen voor de Sint en worden er verlanglijstjes geschreven.
In de inpakkamer pakt Piet de cadeautjes in, maar hij gaat natuurlijk eerst meten hoe groot het cadeaupapier moet worden afgeknipt. Vervolgens bezorgt een andere Piet de cadeautjes bij huisnummer 3, 4 of 5.
Ondertussen schrijft Sinterklaas in het grote rode boek.

Elke morgen starten wij met het kijken naar het Sinterklaasjournaal. Voor scholen zijn er extra filmpjes waarin meer over de geheimzinnige kaartjes verteld wordt. Ook onze kinderen hebben zulke kaartjes in de klas gevonden. Zelfs dubbele plaatjes...het ruilen is begonnen!

IMG_3848.jpg

Kidz for Kidz

Op zaterdag 26 januari 2019 organiseert de stichting Kidz for Kidz een uitdagende survival voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar.

Zij gaan klimmen en klauteren voor het goede doel. Er is een spectaculair parcours uitgezet op het terrein van de Wollebrand. De inschrijfkosten bedragen € 8,50 tot aan de Kerstvakantie, daarna zijn de inschrijfkosten € 10,00.

Lees voor meer informatie alles onder het kopje 'Survival 2019' (https://www.kidzforkidz.nl)

  klik hier voor meer informatie

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2018 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden