bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 11-11-2016

Schoolontwikkeling

Deze keer in de rubriek schoolontwikkeling het vierde speerpunt voor dit schooljaar, namelijk een "Rijk en gevarieerd aanbod".
We bieden kinderen een leerstofaanbod wat voortkomt uit goede, hoogstaande methodes die alle kerndoelen van het onderwijs bevatten. Daarmee blijf je als school netjes "binnen de lijntjes". Dit schooljaar gaan we ons aanbod uitbreiden waardoor de kinderen zich op een breder vlak kunnen ontwikkelen. Zo zijn inmiddels al twee groepen met een techniekprogramma bezig, stellen we een extra programma samen voor de meerbegaafde kinderen, gaan we aan de slag met "Onderwijs 2032" en zo zijn er nog een aantal veranderingen die ervoor zorgen dat het leerstofaanbod gevarieerder en rijker wordt!

Studiedag team vrijdag 18 november

school-0810.jpg

Vrijdag 18 november heeft het team een studiedag. Tijdens de studiedag staan o.a. de onderstaande, zeer interessante onderwerpen op de agenda:
- Hoogbegaafdheid
- Toekomstgericht onderwijs en techniek
- Expliciete directe instructiemodel
We houden u op de hoogte van de eventuele ontwikkelingen.
Alle kinderen zijn deze dag vrij!

Schoolfruit/fruitdagen

Tot en met 10 april delen we drie keer per week gratis fruit uit aan de kinderen. Omdat het fruit op de maandagen geleverd wordt (soms als de kinderen al naar huis zijn) geven we de kinderen dinsdag, woensdag en donderdag gratis fruit.
Zoals u weet zijn de maandagen, woensdagen en vrijdagen onze vaste fruitdagen, daar verandert niets aan. Op de dinsdagen en donderdagen krijgen de kinderen ook fruit van ons, maar op die dagen mogen ze ook iets anders eten in de korte pauze zoals een eierkoek, sultana of ontbijtkoek.

Eerste nieuws uit Spanje!

9mobphg5l4yvamuq7bfx_400x400.jpg

Morgen (zaterdag) schijnt de Sint alweer in het land aan te komen. Spannend! We zijn benieuwd wat ons de komende weken allemaal boven het hoofd hangt.....Gelukkig is onze fanatieke oudervereniging hard bezig om alles in goede banen te leiden.
Op woensdag 16 november mogen alle kinderen hun schoen op school zetten!

image-2016-11-04.jpg

Koffieochtend wederom succes!

Woensdag 2 november stond de tweede koffieochtend van dit schooljaar op het programma met als onderwerp: "sociale veiligheid". De aanwezige ouders zijn heel zinvol met elkaar in gesprek geweest en daarnaast hebben we een stukje Kanjertraining laten zien. Een aantal knappe kinderen uit groep 8 hebben een demonstratie gegeven en daarbij uitgelegd wat ze deden en ervan leren. Een aantal kippenvelmomentjes!

image-2016-11-09.jpg

Heeft u ze al gezien?

Heeft u de "Hansjes" al gezien? Genoemd naar de ontwerper van de stoelen en we hebben begrepen dat Jan de Bouvrie gaat kijken of de Hansjes nog in zijn collectie passen. Geschilderd door de kinderen staan ze zowel op het voorplein als het achterplein te schitteren. Als het weer het toelaat, probeer ze eens uit!
Uiteraard ook hulde aan het klusteam die de Hansjes op de schoolpleinen geplaatst hebben!

image-2016-11-09 (1).jpg

Luizenteam op volle toeren!

Gelukkig zijn er weer een aantal ouders bereid gevonden om te komen helpen met de luizenpluis. Wij willen alle hulpouders hier hartelijk voor danken!

Agenda

Vrijdag 18 november
Studiedag team; alle kinderen vrij!

 

Vrijdag 2 december
Alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 vrij!

 

Maandag 5 december
Sinterklaasviering; alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij!

 

Vrijdag 9 december
Koffieochtend Bomans 8.30 - 9.30 uur

 

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden