bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Godfried Bomansschool
Nieuwsflitsen 20-01-2017
GB_open_dag_30_januari_compleet.jpg

Open Dag maandag 30 januari

Deze mooie flyer wordt komende week in heel 's-Gravenzande bezorgd. Ook komt u de fyer in posterformaat misschien wel op andere plaatsen tegen.
Op 30 januari is het zover, de open dag en avond!
Mocht u, in uw omgeving, kennissen/vrienden hebben die op zoek zijn naar een school voor hun kind(eren), wilt u ze hier a.u.b. op attenderen?

CITO toetsen

naamloos.png

Voor het leerlingvolgsysteem nemen we bij de leerlingen CITO toetsen af. Dat gebeurt in januari/februari en in juni van elk schooljaar. Op die manier volgen wij de leerlingen in hun ontwikkeling. Wij gebruiken de toetsen als hulpmiddel om het onderwijs op de leerlingen af te stemmen. We brengen hen daarmee steeds een stapje verder. De toetsen geven ook aan, of wij ons onderwijs goed vormgeven en of wij aan alle vakgebieden evenveel aandacht geven. De CITO toetsen geven een objectief beeld van wat een leerling kan en wat een leerling nog moet leren. Met deze informatie kan een leerkracht het onderwijs optimaal afstemmen op de groep én op individuele leerlingen. De toetsen zijn een hulpmiddel voor de school en geen doel op zich. De toetsen vormen één stukje van de puzzel en moeten in een context geplaatst worden. De toetsen zijn niet bedoeld als beoordeling van de leerling. U wilt als ouders uiteraard weten hoe uw kind ervoor staat. Het is dan belangrijk te weten, dat uw kind meer is, dan alleen het toets resultaat. Als school kijken wij ook op andere manieren naar de ontwikkeling van uw kind. Niet een zo hoog mogelijk score is het belangrijkst, maar dat uw kind maximaal groeit binnen zijn of haar mogelijkheden. Zo zijn toets resultaten een hulpmiddel om u als ouders een realistisch perspectief van de ontwikkeling van uw kind te geven.

Ouderportaal

De school geeft u de mogelijkheid om gegevens van uw zoon en/of dochter te bekijken in het ouderportaal. In dit ouderportaal kunt u de rapporten bekijken, de absentie en informatie over de groep. Normaal gesproken kunt u ook de laatste CITO-toetsen inzien, maar dit is tijdelijk gesloten.

Op dit moment worden de CITO-toetsen afgenomen en ingevoerd. Om te voorkomen dat er eventuele vragen of onduidelijkheden onstaan, sluiten wij het tijdelijk. Dit biedt de leerkracht de ruimte om de toets nader te bekijken en bij eventuele opvallendheden dit met u vooraf te bespreken voordat het ouderportaal weer open gaat.

U kunt het ouderportaal benaderen via de site: ouders.parnassys.net

Het wachtwoord heeft u gekregen bij de inschrijving. Mocht u het wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u ons mailen via het e-mailadres: m.fransen@wsko.nl
U krijgt dan z.s.m. een nieuw wachtwoord.

Onderwijs van de toekomst!

Op woensdag 18 januari hebben we met alle ruim 450 WSKO-collega's een studiedag gehad. Onderwerp was het onderwijs van de toekomst. Want dat er zaken gaan veranderen in het onderwijs door de vele maatschappelijke ontwikkelingen, is zeker. 

Onze maatschappij verandert in zeer hoog tempo. Computers en robots nemen een deel van het werk over, we communiceren via sociale media en Virtual Reality is al bijna niet meer weg te denken. En dit zijn maar een paar ontwikkelingen die plaatsvinden. Zeker is dat als onze kinderen toe zijn aan hun volwassen en werkzame leven, de wereld er anders uit ziet dan nu. Hoe gaan we hen daarop voorbereiden en welke kennis en vaardigheden moeten we hen daarvoor nu gaan bijbrengen?

Met de studiedag werd hiermee een start gemaakt. Dit doen we gezamenlijk met alle andere WSKO-scholen, zodat we gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring.

 

Chromebooks

hp-chromebook-11-g4-education-edition-laptop-chrome-notebook.jpg

Het doet ons een groot plezier om u te mogen vertellen dat we voor de kinderen van de Godfried Bomansschool Chromebooks hebben aangeschaft. De Chromebook is een computer met het besturingssysteem van Google. De Chromebook heeft ten opzichte van een normale computer een aantal voordelen. Zo wordt binnen de Chromebook alle data in de cloud opgeslagen en alle applicaties draaien vanuit de cloud. Daarnaast start de Chromebook ook snel op, zodat leerlingen en leerkrachten snel aan de slag kunnen. 
Nog in januari worden deze computers geleverd. Na de levering zullen we nog wat tijd nodig hebben voor installatie. We zullen u op de hoogte houden over de inzet en het gebruik van deze Chromebooks.

NL doet zaterdag 11 maart!

De actieve oudervereniging heeft weer een budget beschikbaar gekregen vanuit de actie "Nederland doet" Alvast voor in uw agenda: Op zaterdag 11 maart nodigen we iedereen uit om samen met de OV en een aantal leerkrachten de handen uit de mouwen te steken. Doel? Natuurlijk de school weer een stukje gezelliger en netter maken! Meer informatie volgt nog!

141029-zeggen-wie-ik-ben-480x678-212x300.jpg

Koffieochtend in teken van identiteit

Op woensdag 1 februari vindt de volgende gezellige koffieochtend plaats in 't Trefpunt. Het thema van deze ochtend is "IDENTITEIT".
Wat beweegt ons? Waarom heeft u voor een katholieke school gekozen? Wat verwacht u van een katholieke school?  Kortom, allemaal zeer relevante en belangrijke vraagstukken die we met u, als ouder, onder het genot van een bakje koffie/thee zouden willen bespreken. Gezellig! U komt toch ook?

Stichting Kidz for Kidz

Zaterdag 28 januari 2017 wordt er voor de tweede keer de Kidz for Kidz survival gehouden. Een parcour voor kinderen vanaf 6 t/m 14 jaar. Het doel is om met kinderen geld in te zamelen voor kinderen die het gevecht aan gaan tegen kanker. Voor meer informatie kunt u kijken op de site: kidzforkidz.nl

Agenda

Maandag 23 januari
Leerlingenraad om 14.15 uur

Vrijdag 27 januari
Groep 1/2 vrij

Maandag 30 januari
Open Dag voor nieuwe leerlingen

Woensdag 1 februari
Koffieochtend 8.30 - 9.30 uur

   
Godfried Bomansschool

Spinel 2
2691 TM 's-Gravenzande
0174 - 413 776
info@bomans.wsko.nl

 
Copyright © 2015 bomans.wsko.nl
Online versie | Afmelden